تصویر مقالات

تصویر مقالات

انواع عایق الکتریکی

انواع عایق الکتریکی

انواع عایق الکتریکی :

عایق های الکتریکی موادی هستند که مقاومت بسیار خوبی در برابر جریان برق دارند . بنابراین این مواد عایق می توانند یک سد مستحکم در برابر عبور جریان بسازد . این عایق ها این امکان را ایجاد می کند تا از عبور جریان الکتریکی در جایی که لازم نیست جلوگیری کنند.

بیشترین کاربرد عایق های الکتریکی ، استفاده از آنها به عنوان پوشش سیم های برق و کابل ها می باشد یا به عنوان دی الکتریک در خازن ها عمل می کنند . مواد عایقی مانند پلاستیک ، تفلون ، لاستیک یا شیشه می تواند مقاومتی حدود 10 به توان 20 برابر بیشتر از مقاومت فلزهایی مانند مس را داشته باشند . غالباً این عایق ها به صورت رنگی تهیه می شوند .

هوا (مانند جو) نیز یک نوع عایق الکتریکی عالی محسوب می شود . این بدان معنی است که می توان برق از طریق یک ماده رسانا  قابلیت عبور دارد ولی از طریق هوا امکان انتقال ندارد چرا که نارسانا است. در واقع در این قسمت می توان گفت بحث عایق در تضاد کامل با بحث رسانایی می باشد .

مشخصه اصلی عایق های الکتریکی آن است که دارای مقاومت بالا و هدایت کم جریان هستند. اتمهای عایق های الکتریکی به گونه ای است که در آن الکترونها قابلیت حرکت و جا به جایی ندارند که در طول ماده حرکت نمی کنند.

از آنجا که الکترون ها ایستا هستند و به راحتی آزاد نمی شوند ، جریان نمی تواند به راحتی عبور کند. علاوه بر محافظت در برابر از دست دادن جریان ، عایق ها با مقاومت در برابر عبور جریان ، مجموع میزان خروجی جریان الکتریکی را بهینه تر می کنند . در این بررسی دو نوع عایق الکتریکی شامل نوار کپتون و میکا ذکر شده است .

نوار کپتون : 

                                                       انواع عایق الکتریکی

نوار کپتون محصول عایقی است که در ساخت قطعات الکترونیکی و به عنوان پوشش و ایمن سازی موقتی قطعات مورد استفاده قرار می گیرد . نوار کاپتون به دلیل طیف گسترده ای از پایداری دما و قابلیت مقاومت الکتریکی عالی ، معمولاً در ساخت قطعات الکترونیک به عنوان یک لایه عایق و محافظت بر روی قطعات حساس و شکننده الکترواستاتیک مورد استفاده قرار می گیرد .

مقاومت حرارتی این نوار تا 500  درجه سانتی گراد می باشد . قابل ذکر است در یک سمت نوار کپتون از چسب سیلیکونی آغشته شده است . چسب سیلیکونی استفاده شده در مجاورت مواد شیمیایی و حرارت دچار آسیب نمی شود . این نوار که مقاومت خوبی در برابر شعله دارد ، در مقابل دمای متناوب و کوتاه مدت می تواند تا دمای 600 درجه فارنهایت مقاومت کند و می تواند به عنوان عایق الکتریکی و حرارتی مورد استفاده قرار گیرد .

نوار کاپتون معمولاً به عنوان پوششی برای سیم و کابل و همچنین برای محافظت از قطعات الکتریکی هنگام لحیم کاری – هم برنامه های لحیم کاری کوچک و برنامه های لحیم کاری های بزرگ- استفاده می شود . در صنعت الکترونیک ، از نوار کپتون در بردهای حامل جریان قبل از لحیم کاری استفاده می شود تا انگشتان میانی را از ماده لحیم کاری محافظت کرده و از برق گرفتگی های ناخواسته جلوگیری کند .

از این نوار همچنین می توان به عنوان یک پوشش موقت در برابر گرد و غبار قابل استفاده است و میتوان آن را به راحتی جدا کرد . علاوه بر خواص عایق حرارتی و الکتریکی خوبی که نوار کپتون دارد ، ضریب اصطکاک بسیار کمی نیز دارد و به عنوان یک گزینه مناسب برای روانکاری میتواند باشد .از آنجایی که ماده تشکیل دهنده نوار کپتون ، پلی ایمید است ، به صورت تجاری آن را به این نام نیز می نامند .

منابع : 

https://reprap.org/wiki/Kapton_Tape

https://www.thorlabs.com/newgrouppage9.cfm?objectgroup_ID=6809

https://energyeducation.ca/encyclopedia/Electrical_insulator

https://sciencing.com/aluminum-vs-steel-conductivity-5997828.html